Metro Station.

Moscow

Infrastructure, Metro Station
Competition - Client. Public Administration
Moscow, Russia - 2020

ST2_cam001.jpg
moscow station_1.png

The station can help to provide an identity or symbol for the quartier, it can has a point of reference as well as a civic amenity for people who want to use the station’s facilities, also with plaza activity with gardens, seat ing platforms, common tables, paving graphics/water feature. Interpretation for the new metro station as an area development driver, a symbol of future growth. The treatment of the station cavern, this is a spacious cavern with dynamic arch and modern reinterpretation of the curves forms  of the classical elements the compone many of historic station of the metro line in Moscow. The access area: The mezzanines are the main concourses linked to all installations an services, where ticket dispensers and offices are located. The station will offer an extraordinary feeling of spaciousness where passengers do not feel closed in and avall of all services close at hand. Effective organization of the space and clear design, including good lighting, create a reassuring passenger experience within the space.The project is commended for its: Clarity, Durability, Ease of maintenance, Simplicity, Spatial quality, Memorable image.Reflect the historic significance of the site. The result is a simple palette of hard-wearling materials: fair faced concrete, stainless steel and glass. This robust aesthetics is most pronounced at platform level. Most people prefer daylight. The contact with changing natural light is psychologically and architecturally important.Daylight is what we put inside the spaces with its variations in accord from what happened outside, this is a key issue.It’s possible to remember and celebrate its legacy, didactic signage should be used to tell the story and show how the site has changed over the time. “Nogatinskoe”, “Nogatino” and, probably the settlement name derived from the word “nogaty” (Arab silver dirhams cut in half or in four pieces that were collected from merchant caravans), we mentioned this historical memory in the composition of the arches, where each module is marked by four divisions that become legible throughout the structure.

The station can help to provide an identity or symbol for the quartier, it can has a point of reference as well as a civic amenity for people who want to use the station’s facilities, also with plaza activity with gardens, seat ing platforms, common tables, paving graphics/water feature. Interpretation for the new metro station as an area development driver, a symbol of future growth. The treatment of the station cavern, this is a spacious cavern with dynamic arch and modern reinterpretation of the curves forms  of the classical elements the compone many of historic station of the metro line in Moscow.
The access area: The mezzanines are the main concourses linked to all installations an services, where ticket dispensers and offices are located. The station will offer an extraordinary feeling of spaciousness where passengers do not feel closed in and avall of all services close at hand. Effective organization of the space and clear design, including good lighting, create a reassuring passenger experience within the space.
The project is commended for its: Clarity, Durability, Ease of maintenance, Simplicity, Spatial quality, Memorable image.
Reflect the historic significance of the site. The result is a simple palette of hard-wearling materials: fair faced concrete, stainless steel and glass. This robust aesthetics is most pronounced at platform level. Most people prefer daylight. The contact with changing natural light is psychologically and architecturally important.
Daylight is what we put inside the spaces with its variations in accord from what happened outside, this is a key issue.
It’s possible to remember and celebrate its legacy, didactic signage should be used to tell the story and show how the site has changed over the time. “Nogatinskoe”, “Nogatino” and, probably the settlement name derived from the word “nogaty” (Arab silver dirhams cut in half or in four pieces that were collected from merchant caravans), we mentioned this historical memory in the composition of the arches, where each module is marked by four divisions that become legible throughout the structure.

ST1_cam001.jpg
moscow station_2.png

The architecture of the station is the result of these concepts: Simplicity Functionality Aestethics to provide an identity and a symbol between the station and the surrounding area, both for aboveground and underground parts.
Single grand volume, the concept offers a high degree of flexibily for future change. The curved forms of the spaces are expressive of the enormous forces they are designed to wishstand.
It’s a standard pylon station with an island platform.
We decided not to hide the massive pillars and instead establish contrast between them and the airy ceiling to emphasize tectonics of the vault and make it more diverse by rhyming the light fixtures with the form of the pylons.
The gallery with the curved panels while its geometric perforation with the light inside contextualize the station within its cultural environment.
The overall composition resembles pattern generated as waves that you can see in the river nearby where multiple frequencies and repetition generate complex natural formations and is also linked to the idea of the historical relationship of the area with the presence of water. The station applies a discrete subset of elements wich are correlates through repetition, symmetry and scaling: optimizing the design while simplify technical challenges without compromising spatial quality of design ambition. Another formal reference is also to the iconic hexagonal window of the house of the architect Konstantin Melnikov, the only element repeated throughout the curved façade following the strict geometric layout of the elements.
To maintain the created image, we think to use simple rectangular station name plaques on the station walls.
Use of adaptive artificial lighting and natural light in the station design.
Inside, the station is configured with clear and categorical spaces, they incorporate a reduced range of materials, colors and elements related to the structure; the services and operation are all integrated into the architecture so that understanding its operation and orientation is easy and intuitive for its users.
An iconography and signage project will be developed, ensuring a clear identity for the entire station.
This is what emerge in the city. This is the street architecture, we decided to cover the new entrance with a canopy to protect against rain, wind and snow, the main feauture of wich are steel and glass, shelter cover the open space to create an open protected place for the people.

The architecture of the station is the result of these concepts: Simplicity Functionality Aestethics to provide an identity and a symbol between the station and the surrounding area, both for aboveground and underground parts.
Single grand volume, the concept offers a high degree of flexibily for future change. The curved forms of the spaces are expressive of the enormous forces they are designed to wishstand.
It’s a standard pylon station with an island platform.
We decided not to hide the massive pillars and instead establish contrast between them and the airy ceiling to emphasize tectonics of the vault and make it more diverse by rhyming the light fixtures with the form of the pylons.
The gallery with the curved panels while its geometric perforation with the light inside contextualize the station within its cultural environment. The overall composition resembles pattern generated as waves that you can see in the river nearby where multiple frequencies and repetition generate complex natural formations and is also linked to the idea of the historical relationship of the area with the presence of water. The station applies a discrete subset of elements wich are correlates through repetition, symmetry and scaling: optimizing the design while simplify technical challenges without compromising spatial quality of design ambition. Another formal reference is also to the iconic hexagonal window of the house of the architect Konstantin Melnikov, the only element repeated throughout the curved façade following the strict geometric layout of the elements.
To maintain the created image, we think to use simple rectangular station name plaques on the station walls.
Use of adaptive artificial lighting and natural light in the station design.
Inside, the station is configured with clear and categorical spaces, they incorporate a reduced range of materials, colors and elements related to the structure; the services and operation are all integrated into the architecture so that understanding its operation and orientation is easy and intuitive for its users.
An iconography and signage project will be developed, ensuring a clear identity for the entire station.
This is what emerge in the city. This is the street architecture, we decided to cover the new entrance with a canopy to protect against rain, wind and snow, the main feauture of wich are steel and glass, shelter cover the open space to create an open protected place for the people.