perhof master.jpg

Peterhof.

Golf Club

Hotel and SPA. 
International Competition - 1st. Price.
St. Petersurg, Russia
2018

Il progetto proposto estende le funzioni offerte dal Peterhof Golf Club situato in una località unica al maniero Mikhailovka. Il territorio del Club è circondato da paesaggi e monumenti architettonici sorprendenti. Il progetto risponde alla richiesta di programma per la  realizzazione di spazi per Hotel, Ristorante, Centro convegni, Spa solarium Fitness center, Centro sportivo e Cottage.  
L’indirizzo generale del progetto è orientato verso un concetto di edificio integrato con un territorio dal paesaggio lievemente collinare, piuttosto che imporre una forma architettonica dominante sul paesaggio architettonico. E’ stato preso spunto dall’architettura tradizionale russa, della tradizione golfistica e dai materiali locali mediante un disegno ed una distribuzione che considera e si adatta alla conformazione plano-altimetrica dell’area in armonia con la topografia circostante e con un forte legame al paesaggio ottenuta  anche tramite gli spazi di relazione previsti sotto forma di terrazze, giardini, punti panoramici, ponti, cortili e percorsi.

The present project extends the classic functions offered by the Peterof Golf Club, a sportive structure located in a special context very close to the Mikhailovka Castle. The land destined to the Golf Club is surrounded by extraordinary landscapes and monuments. In this sense, the project responds to the need of a program oriented to collect spaces for an hotel, a restaurant, a congress center, a SPA, a solarium, a fitness center, a spotrs center and various cottages.
The general adress of the concept is oriented to a building completely integrated with the slightly hilly landscape, and doesn’t impose a self-referential architecture that dominates the surroundings. The traditional russian architecture is an important reference in the composiction and the constructive systems, and the design schemes takes into account the golfing rules considering a distribution and a material’s choice that adapt the prpject to the plano-altimetric conformation of the area: everithing is planned in complete harmony with the surrounding topography and is maintenied a strong link with the landscape thanks to a series of terraces, gardens, viewpoints bridges, courtyards and paths.